Wat is een microgroente ?

Een microgroente is in feite een zeer kleine versie van een groente: radijs, broccoli, rode kool, mosterd, zonnebloem, rucola … en nog veel meer ! Vaak worden ze vergeleken met kiemgroenten, alleen wordt het zaadje hier niet geconsumeerd maar in het substraat gelaten. We oogsten ze door de voet van de steel af te snijden wanneer de zaadlobben zich volledig hebben ontwikkeld (tussen 7 en 21 dagen).

Door ze in hun allereerste groeifase te consumeren bevatten ze een zeer hoge concentratie aan smaken, kleuren en voedingsstoffen !

Micropousses de Komatsuna
Mix de micropousses

Waarom eten we ze?

De smaak: pittig, gekruid, zoet, gejodeerd, anijs- of citroenachtig … of allen tegelijk, ze zullen u verrassen!

Het visuele aspect: Helderrood, licht- of donkergroen, paars, geel … u zal bijna alle kleuren van de regenboog tegenkomen.

Nutritionele voordelen: rijk aan antioxidanten, enzymen, mineralen, vitamine C, E, K, kalium, calcium … (we kunnen nog lang doorgaan), elke variëteit heeft zijn eigen nutritionele eigenschappen. En ze kunnen 4 tot 40 keer meer voedingsstoffen bevatten dan hun volwassen tegenhangers (bestudeerd door de Universiteit van Maryland).

Geniet en (her) ontdek uw groenten in een nieuwe vorm !

Enkele variëteiten

We verbouwen verschillende soorten microgroenten waaronder rode kool, roze radijs, erwten en mosterd die u al in een aantal winkels in Brussel zult vinden. Werkt u in de horeca? Neem contact met ons op om ons hele aanbod te ontdekken!

ECLO, wie is dat?

Quentin !

Na een jaar te zijn ondergedompeld in avonturen in de stadslandbouw van Montreal, Quebec, keerde ik terug naar Brussel met de wens om microgroenten te lanceren en bij te dragen aan de productie van gezonde en lokale voeding.